08 Mart Dünya Kadınlar Günü
27 Aralık 2023

08 Mart - Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun...

Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun! “Daha güçlü kadınlar, daha güçlü bir toplum” anlayışı ile kadınlarımıza büyük önem veren hastane başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı TÖR hastanemiz birimlerinde çalışan kadın personellerimizi, hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek bu özel günlerini karanfil hediye ederek kutladı. Kutlamada hastane yönetimi de başhekimimize eşlik etti.

Ülkemizde Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmış; 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapılmış; daha sonra, ara ara kesintiye uğrayarak 1984’ten itibaren her yıl "Dünya Kadınlar Günü" çeşitli kadın örgütleri tarafından kutlanmaya başlanmıştır.

Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarını kutlamakta, bununla birlikte kadınların sürdürülebilir kalkınma, özgürlük, güvenlik ve haklarına tam saygı duyulmasına ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin hızlandırılmasına yönelik bir çağrı yapmaktadır.

Hastanelerimizde çok sayıda kadın meslektaşım eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti bağlamındaki görevlerini son derece başarılı olarak sürdürmekte ve topluma rol model olmaktadır. Hastanemizde 5130 kişi çalışmakta ve bunun yüzde 43’ünü kadınlar oluşturmaktadır. Erzurum Şehir Hastanesi olarak tüm kadınlara, huzurlu, mutlu ve eşit bir toplumda sağlıklı ömürler diliyoruz.

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı TÖR
Başhekim